2016. június 18., szombat

Ingyen webáruház készítés

Vajon lehet ingyen webáruházat készíteni valakinek?

Új webáruházat indító érdeklődőként, amikor keresgél az ember a lehetőségek között akkor tehetjük fel elsőként a kérdést - joggal. Próbál mindenki gazdaságossági szempontokat alapul véve dönteni.

Nézzük meg mik a lehetőségek. Igyekszünk a legtöbb oldalról megközelíteni, bár lehetséges, hogy azért kimarad valamilyen szempont, bár később ha még felmerül újabb, akkor utólag is bővítjük a listát..

Maga a webáruház egy program, egy szoftver, melyet programozók készítenek, jellemzően cégként.
Cégként készítve a felmerülő költségek az ingyen készítésből viszonylag nehezen finanszírozhatók, így maga az ingyenesség fogalma már itt megbukik. :)
Persze lehet ingyen, de mint tudjuk (ugye tudjuk??!!!) semmi sincs az interneten ingyen valamilyen módon megfizetünk mindenért.

Milyen módon fizetünk egy ingyenes webáruházért:

1, Reklámok

Amikor az áruházat létrehozzuk még nem foglalkozunk ezekkel az oldalon megjelenő reklámokkal. Telik-múlik az idő, egyre jobban látogatják webáruházunkat és a látogatók az itt megjelenített reklámokra is kattintanak. Biztosan kattintanak. Miért tudjuk ezt? Azért, mert a mai internetes reklámok már elég jól ismerik az internetezők szokásait, beállításként pedig aki profin végzi ezt a remarketinget sem hagyja ki, így a látogató már járt hasonló webáruházban, mint a mienk, akkor bizony a mi ingyenes webáruházunkban a reklámoknál ott fog díszelegni a konkurens webáruház reklámja. A látogató pedig - ugyan a bannertől függően -, de kattintani fog, mert már ismerős reklámot, ismerős ajánlatot lát.

2. Korlátok

Ingyenes webáruház motoroknál - melyeket nem letöltünk és magunk telepítünk - előfordulhatnak korlátozások. Ezek lehetnek például a termék felvitelének darabszáma, termék kategóriák létrehozásának darabszáma, képfelvitelek mennyisége, webáruház funkcióinak mennyisége.
Teljesen elfogadott korlátok ezek, hiszen ha mindent korlátlanul tehetnénk, akkor kinek érné meg egy webáruház programot elkészíteni? :)
Amikor a korlát már nem elég, akkor a bővítés mindenképpen fizetőssé teszi áruházunkat.

3, Webcím

Egy ingyen webáruház nem működtethető fizetség nélkül saját domain néven. Általában valamilyen aldomaines megoldással jelennek meg az interneten. Hogy ez valakit zavar vagy sem az döntse el maga, de azért elég bizarr dolog így reklámozni a webshopunkat, hogy még saját domain neve sincs az áruháznak. Ez a megoldás nem fog bizalmat kelteni a vevők körében.

4, Csali

Az ingyen webáruház készítés, mint lehetőség egy csali. Ingyen kelleni fog, ha ingyen van kipróbálom, ha kipróbáltam már ismerem, ha megismertem miért váltsak másra, hát maradok és fizetek. :)

5, Magyar vagy külföldi

Magyar vagy külföldi megoldások közül is választhat, ha ingyenes webáruházat keres. Célszerűen a magyar megoldást javasolnánk, hiszen valószínűleg minden ingyenes megoldás mögött egy fizetős megoldás áll és a magyar igényekre készült speciális kiegészítők jellemzően nehezen válnak elérhetővé egy külföldi webáruházban.

Ezek a kiegészítők mivel célzottan helyi igényekre készülnek és országon belül működnek (pl. postapontok kezelése, bankkártyás fizetés hazai bankhoz) kevésbé lesznek elérhetők egy külföldi oldalon, mivel a kicsi piaci érdeklődés miatt nem gazdaságos a fejlesztésük.

+1, Majd a szomszéd még informatikusnak tanuló gyereke megcsinálja

Hát ez leginkább a bónusz kategória, erről majd még születni fog külön is egy blog bejegyzés, de ettől óva intenénk mindenkit. Valószínűleg ez lesz a legdrágább megoldás...


Amennyiben mindenképpen ingyen szeretne webáruházat indítani, javasolt, hogy nézzen meg több megoldást és NE csak az ingyenes funkciókra koncentrálva válasszon, hanem hasonlítsa össze a fizetős megoldások tudását, keressen az adott cég által készített már működő webáruházakat és nézze meg azokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése